fő tartalom

Jelentős önkormányzati segítség Dunaújváros nyugdíjasainak

Hírkép: Jelentős önkormányzati segítség Dunaújváros nyugdíjasainak

Április 8-tól kézbesítik az egyszeri, 5000 forintos rezsitámogatást azoknak a távhőszolgáltatással rendelkező dunaújvárosiaknak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 285 000 forintot. A támogatást a jogosultak részére minden évben az április hónapban esedékes távhőszolgáltatási díj számlában írják jóvá.

Aki nem kapcsolódik a távhőszolgáltatáshoz, az a Mezőföldvíz Kft.-nél igénybe vett víziközmű-szolgáltatás díj csökkentésére kapja meg ezt a támogatást, az áprilisi számlában jóváírva. 

Idén már másodszorra

Még 2023-ban szavazta meg a közgyűlés az időskorúak rezsitámogatását, így idén már második alkalommal fizeti az önkormányzat ki az 5000 forintos támogatást azoknak a dunaújvárosiaknak, akiknek a nyugdíj nem haladja meg a 285 000 forintot. 
– A mindennapi megélhetés sajnos nem lett könnyebb az elmúlt időszakban sem, bevásárlásaink során tapasztalhatjuk, hogy a számláink egyre magasabbak. Önkormányzatunk ezért úgy döntött, hogy idén tavasszal is kifizeti a tavaly bevezetett rezsitámogatást. – jelentette be Pintér Tamás polgármester.
Ebben mintegy 7000 ember érintett, idén tehát mintegy 35 millió forint támogatást fizet ki az önkormányzat 2024-ben. 
– A támogatás a jogosultak részére minden évben az április hónapban esedékes távhőszolgáltatási díj számlában kerül jóváírásra „Önkormányzati távhő támogatás” megnevezéssel. 
Pintér Tamás hozzátette: azt is fontos hangsúlyozni, hogy aki nem kapcsolódik a távhőszolgáltatáshoz, az a Mezőföldvíz Kft.-nél igénybe vett víziközmű-szolgáltatás díj csökkentésére kapja meg ezt a támogatást, szintén az áprilisi számlában jóváírva. 

Megbecsülés az évtizedes munkáért

Pintér Tamás hangsúlyozta, a városvezetés ezzel a segítséggel is szeretné megköszönni a több évtizedes munkát azoknak a városlakóknak, akik egész életükben Dunaújvárosért dolgoztak: 
– Bár az idős korosztály méltó anyagi megbecsülése állami feladat lenne, városvezetésünk is mindent megtesz értük, ahogy Dunaújváros minden polgáráért. Világos célunk ugyanis a mostani nehéz gazdasági helyzetben segítséget nyújtani azoknak az idős városlakóknak, akik arra a leginkább rászorulnak. Ezért nyitottunk szociális konyhát a városban, ezért szervezünk olyan programokat, amelyek az idősebb generáció számára is érdekesek és megfizethetők és ezért adjuk ezt a rezsitámogatást is. Ennek fontos feltétele volt, hogy városunk három évvel ezelőtt saját kezébe vette a távhőszolgáltatást, a távhőszámlákban befizetett összegek így már a városi cég kasszájába kerülnek, nem pedig jól helyezkedő üzletemberek magánszámláira. Ennek köszönhető, hogy lehetőség nyílik a szüleink, nagyszüleink ilyen formában történő támogatására is. Én magam is azért dolgozom minden nap, hogy Dunaújváros egy összetartó közösség legyen, egy olyan város, amelyet minden generáció büszkén tekint az otthonának. 

Kézbesítik, de ha nem, akkor kérni kell!

Fontos információ még, hogy ha valamilyen ok miatt a támogatást mégsem kapta meg az érintett, akkor azt a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán kell kérelmeznie. 
A kérelem egy alkalommal, június 1-től július 31-ig nyújtható be, és csatolni kell hozzá a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt, illetve a kérelmező nevére szóló, a DVG Zrt. által kiállított közüzemi számlát, ennek hiányában a Mezőföldvíz Kft. által kiállított közüzemi számlát.

  • Létrehozva: 2024. április 10.